assessment
Penilaian Kesediaan Eksport (ERAT)

ERAT bukan sahaja akan menilai kesediaan anda untuk eksport tetapi juga membantu anda untuk lebih memahami sumber eksport, kaedah pemasaran, komitmen pengurusan dan potensi produk/perkhidmatan anda.

Klik Di Sini

business guide
Panduan Pemulaan untuk Mengeksport

Mengeksport adalah mudah jika anda tahu langkah yang betul. Mula mengeksport hari ini!

Klik Di Sini

export tips 2
Petua untuk Mengeksport

Penyelidikan pasaran akan membantu anda mengenal pasti sasaran pasaran yang betul, pesaing dalam pasaran, pelanggan, saluran pengedaran dan cara terbaik untuk mempromosikan produk anda.

Klik Di Sini

fta 2
Perjanjian Perdagangan Bebas

Dengan ekonomi terbuka dan pasaran domestik yang kecil, perjanjian perdagangan bebas (FTA) membantu syarikat Malaysia mengeksport ke seluruh dunia dengan mengukuhkan kelebihan daya saing kami, mengukuhkan keyakinan pelabur serta membina kemampanan ekonomi Malaysia.

Klik Di Sini

tariff 2
Rujukan Kod Tarif

Keterangan harmoni Komoditi & Coding System, biasa dikenal sebagai Kod HS dan ASEAN harmonized Tariff Tatanama (AHTN) dicipta untuk kegunaan antarabangsa oleh Jabatan Custom untuk mengklasifikasikan komoditi ketika diisytiharkan di sempadan kastam oleh pengeksport dan pengimport.

Klik Di Sini

exporter success stories 2
Kisah Kejayaan Pengeksport

Kami berbesar hati untuk berkongsi dengan anda Kisah Kejayaan Pengeksport kami dan pengalaman mereka dalam mengeksport dengan bantuan MATRADE.

Klik Di Sini